De praktijk

Bij Mondzorgpraktijk De Ruiter staat naast uw gebit uw hele mondgezondheid voorop.

U heeft bij ons te maken met vaste medewerkers. In samenspraak met u voeren de tandarts en mondhygiënist de meest voorkomende behandelingen zelf uit. Indien nodig verwijzen wij door naar (tandarts)specialisten.

Naast de algemene tandheelkundige behandelingen en preventie hebben wij ons verdiept in:  endodontologie (wortelkanaalbehandelingen), gebitsprotheses, kindertandheelkunde, angstbehandelingen en cosmetische tandheelkunde.

In onze praktijk maken wij gebruik van moderne apparatuur, zoals een microscoop en ultrasoon instrumentarium. Verder is de praktijk volledig amalgaamvrij. Er wordt alleen met witte vullingen gewerkt.

Sinds 2017 maken wij zoveel mogelijk gebruik van een zeer comfortabele ultramoderne manier van verdoven. Hierbij voelt u de prik niet en heeft u niet of nauwelijks last van het stijve, verdoofde gevoel.

Wij behandelen alleen op afspraak. Zo voorkomen we onnodig wachten.

Bij een periodieke controle bekijken we de status van uw gebit en beoordelen we samen met u of extra behandeling noodzakelijk/wenselijk is. In overleg met u wordt een afspraak gemaakt.

Spoedbehandelingen voeren we zo veel mogelijk op dezelfde dag uit.